torsdag 15 oktober 2009

Rätt att stänga av Jonasson

Att få representera Sverige, oavsett sport är en ära. Thomas H Jonasson fick chansen att delta i ett VM-kval men tackade nej för att han hade en polsk ligamatch. Han stängs av en dryg månad nästa år och beslutet är helt rätt. Han representerar inte bara sig själv i ett kval utan även sitt land, det är en ära.

Fotboll likadant. Halva landslaget har sagt att de nu ska sluta i landslaget. Riktigt dåligt att inte ha motivation eller att de skulle tappa i sina klubblag. Precis som om en fotbollsspelare tränar mycket. Jämför med andra sporter på elitnivå så skulle ni hinna med två landskamper i veckan, plus klubbspel.

Hockeyspelarna är inte bättre. NHL-spelarna spelar många matcher på en säsong men när den är över brukar det vankas VM. Men inför varje VM så tackar typ tjugo spelare nej till att få representera sitt land i en sport som de älskar och har som yrke. Men det är klart, de får ju ingen lön då stackarna. Dessutom hade de mage att lönestrejka för några år sedan. Jo man tackar.

Skandalöst att det är helt ok att ha en banderoll på läktaren som hyllar en polismördare medan en annan klubb bötfälls för att ge sitt stöd till en fängslad svensk utan rättegång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar