söndag 14 juni 2009

Upp till bevis för Rafal gånger 2

Robert "Kostek" Kosciecha får sparka sten på trottoaren hemma i Torun på tisdag medan hans pirater kör mot Rospiggarna. Kostek, lagkaptenen, är tillbaks från sin skada och körde i Polen i dag. Han är åksugen och vill köra varje match för Piraterna. Han får dock vänta.

På tisdag har legledningen valt att inte kör med Kostek men nu har förarna en blåslampa i röven. För om någon misslyckas så hoppar Kostek in i laget. Det är i varje fall vad jag tror.

Det beror i och för sig vilka som misslyckas. Men de som verkligen måste visa framfötterna är Piraternas båda Rafal, Rafal Dobrucki och Rafal Okoniewski. Visst har de kört bra ibland men senast tog de bara fyra poäng var och en ny flopp och Kostek går in.

Men...Nu är det så att jag tror att Piraterna vinner sin första bortamatch på tisdag. Och om båda Rafal kör bra så är ändå min gissning att Kostek är med nästa hemmamatch, mot Västervik. Och då får nog ändå Okoniewski kliva av.

Veckans femetta...Går till förbundet som inte tillåter allt tjat från förarna om huruvida banan är okej eller ej. Från och med tisdag är det stopp för polsk riksdag.

Veckans kedjebrott...Går till förbundet som har omotiverat höga straff om en förare inspekterar banan vid fel tidpunkt. Två överträdelser och föraren stängs av resten av säsongen. Om en hockeyspelare slår ut käken på motståndaren med sin klubba brukar det generera i några matchers avstängning. Det korta straffet är inget att eftersträva, men ändå. Att kliva ut på banan två gånger en kvart före start borde inte vara värre än att slå sönder en käke - oavsett sport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar