fredag 17 juli 2009

Sverige vinner Lag-VM

Polen och Australien ser riktigt vassa ut om man ska gå på hur de tog sig till final. Ryssland som överraskade genom ta sig till final är svårtippade.

Sverige som ändå, efter tuffa kval, måste ses som underdogs i finalen kan gå hela vägen. Nu när finalen väl är i hamn har de svenska förarna liksom inget att förlora, det gör att deras blickar kommer att vara orubbliga som berg i morgondagens final.

Jag gillar polacker och deras inställning i många lägen men de har en förare som i mina ögon inte finns på min tio-i-topp lista på förare jag gillar just nu. Det är Piotr Protasiewisz som filmade en skada i matchen mot Piraterna tidigare under säsongen. När domaren stoppade heatet hoppade han upp och spatserade obehindrat in i depån. Att domaren inte frös heatet vilket är ett verktyg för att undvika just osportsligt uppträdande är ett helt annat kapitel.

Hur som helst så finns det en annan förare som har stigit på samma lista. Det är Jason Crump som lät Sverige vinna heatet efter att Danmark och Storbritannien hade startat från fel spår i går. Det kändes tungt just då med en omstart eftersom Antonio Lindbäck vann heatet samtidigt som britten och dansken som kom sist nu fick en ny chans.

I omstarten kör Crump stenhårt för att ta ledningen, så långt är allt som vanligt, men sedan är jag övertygad om att australiensaren slog av på takten och bara bevakade sin andraplats. Han tyckte att Sverige var värda att vinna heatet, igen. Australien var dessutom mer eller mindre klara för final och behövde heller inte blåsa på för fullt för att ta sig till final.

Jag tippar:
  1. Sverige
  2. Polen
  3. Australien
  4. Ryssland


Veckans femetta...Går till Antonio Lindbäck som visade prov på skicklighet, mod och ett jävlar anamma under Sveriges race-off. Och till Jason Crump för sitt gentlemannaskap.

Veckans kedjebrott...Går till miffona som har som i stort sett enda uppgift att se till att starten går rätt till inte märkte att dansken och britten stod på fel startspår. Det kunde ha kostat Sverige en finalplats. Om anledningen eventuellt var att de i depån hade fel program gör absolut inte saken bättre, snarare tvärtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar