fredag 2 juli 2010

Speedwayen behöver andrum

Sporten är inne i en känslig period just nu. Ekonomin blöder på flera håll och de svenska VM-förarna rosar inte marknaden just nu.

Men vi tar Valsarna som exempel. Bara 1 276 personer tog sig till matchen mellan Valsarna och Västervik. Dessförinnan sänkte klubben förarnas lön vilket fick deras största stjärna Grigorij Laguta att se rött. Han strejkar. Ryssen vägrar att köra så länge Valsrana inte betalr den lön som står på kontraktet.

Dessutom ligger klubben näst sist och kommer förmodligen hamna allra sist när serien är avgjord. Och raset ner fortsätter på tisdag när Valsarna och Piraterna möts. För även om Piraterna visade allt annat än klass i Målilla så ska de vinna mot Valsarna, hemma som borta. Sedan blir det förlust för Motala-laget mot Lejonen, hemma som borta.

+++++++++++++++++
Men ska man förlora så ska man förlora rejält, det tycker förmodligen i alla fall våra speedwaykassörer runt om i landet. För när storförlusten är ett faktum kan de glädjas när firma Balinski-Kostek kör. De kör bara ihop några futtiga tusenplappar-tillsammans. Jag håller fortfarande på att Kostek ska finnas med i truppen, men bara på reservplats.

Till sist...Den positiva kan ju leka med tanken att det går åt skogen just nu men lagom till det drar ihop sig i slutspelet så står Sajfutdinov, Davidsson och Sundström där på startlinjen som tar 11, 12 och 7 poäng. Lägg där till Hancocks normala poängskörd (från Rospiggarna) på 15 poäng. Ja då är vi redan uppe i 45 points. Men den negativa kan ju leka med tanken att Piraterna får möta Lejonen eller Vetlanda i första slutspelsmachen och då är det tack och adjö. Vi får se om det blir den positive eller den negative som får rätt.

Själv tror jag att Piraterna och Västervik möts i den första slutspelsmatchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar