söndag 6 september 2009

Davidsson tillbaka som kung

Kungen i Bydgoszcz. Motalas och Piraternas Jonas Davidsson gjorde en osannolik comeback i det polska slutspelet. Inte nog med att han gjorde det omöjliga att komma tillbaka in i laget vilket anses mycket svårt i Polen, han tog också 13 poäng och var bäst i laget -Kung helt enkelt.

Först petades han lagom till slutspelet. Han köpte nya motorer och formligen flög fram på ovalerna i Sverige och England. Sedan förlorade hans Bydgoszcz utan Davidsson och säsongen kunde varit slut.

Men Bydgoszcz gick vidare som lycky loosers och Jonas Davidsson fick en ny chans i kväll. Och som han tog den. Han tog 13 poäng och nu ligger Bydgoszcz helt plötsligt i finalläge. De vann mot Zielona Gora med 51-39 och om de klarar returmatchen bra så får de förmodligen möta Torun i finalen. Torun förlorade visserligen i kväll. Men det sklijer bara två poäng och Torun lär nog vinna med mer hemma.

Även lagkamratern i både Bydgoszcz och Piraterna, Emil Sajfutdinov och Antonio Lindbäck körde riktigt bra med nio pinnar var.

Men bäst av alla körde Rafal Dobrucki i motståndarlaget Zielona Gora. Han tog 18 poäng på sju heat.

Robert Kosciecha i Torun tog fyra. Wieslaw Jagus kör igen och gjorde det också han bra, nio poäng även för den korta polacken.

Till sist...Om ni har lust så flyg ner till Polen för en femhundring med Wizzair och se en polsk slutspelsmatch. Än är inte speedwaysäsongen slut mina vänner. Om inte annat så kan man ju alltid se Vargarna mot Väservik på Kråkvilan i morgon, det ska jag göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar