tisdag 8 september 2009

Vargarna vann enkelt

Kvällens kvartsfinaler slutade med seger för Norrköpings Vargarna. Segersiffrorna skrevs till 57-39 och nu har Norrköpingslaget en klar fördel i returmötet nere i Västervik. Bäst i Vargarna blev Tai Woffinden och Adam Skornicki på tolv pinnar var.

Dackarna förlorade hemma mot Lejonen så klar fördel för Lejonen att gå vidare i den matchen. Nicki Pedersen i Lejonen visade gamma god form och tog 13 poäng. Bjerre och Lindgren tog 10 poäng var för Dackarna vilket gjorde dem till hemmalagets bästa förare. Lejonen vann alltså och det trots att Mikael Max tog noll poäng på sina tre heat.

Indianerna-Vetlanda slutade oavgjort, 48-48, och där lär väl Vetlanda vinna hemma i det andra mötet. Grzegorz Walasek den gamla piraten var bäst i Indianerna på 14 poäng. VM-ledaren Jason Crump tog 16 poäng för sitt Vetlanda.

Till sist...Årets svenska speedwaysäsong har bjudit på många överraskningar, i själva verket har året varit en enda lång överraskning och varför skulle det sluta nu. Men om man ska gå på vilka som ser starkast ut efter den här kvällen så är det Lejonen och Vargarna.

Till sist 2...Kvällens publiksiffror är också överraskande, tyvärr åt det negativa hållet. Till Målilla kom det bara 4 234, i underkant med tanke på deras snitt och att det är kvartsfinal. Vargarna som är årets överraskningslag och som har gått genom serien med dunder och brak lockade 4 303. Men sämst publiksiffra visade Kumlaindianerna upp, 2 671 såg den matchen.

Serielunken verkar locka fler än slutspelsmatcherna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar