tisdag 1 september 2009

Missat slutspel för Piraterna

I kväll gjorde Piraterna en kanonmatch genom att vinna över Västervik på bortaplan med 50-46. Det räckte dock inte till seger eftersom Dackarna vann över Rospiggarna med samma siffror. Rospiggarna kämpade tappert, det ska nämnas. De gav verkligen inte bort matchen som avgjordes i det absolut sista heatet.

Piraterna misslyckades. Med ett sådant lag tippades de vara ett av årets topplag, i stället slutade de näst sist. Det finns många enskilda detaljer som kan anses ha varit helt avgörande. Kosciechas fall i Norrköping. Protasiewicz filmning i Kumla. Jagus skadad. Sajfutdinov hade inte tid att komma på så många matcher, med mera, med mera.

Men hur många detaljer man än kan komma på så finns det en viktig sak som överskuggar alla detaljer - Förarna har helt enkelt inte uppfyllt förväntningarna.

Om Stefan och Daniel Andersson fortsätter som lagledare har jag ingen aning om men både klubben, förarna och Motalaborna vill att de stannar så jag hoppas att det blir så.

Piratfesten uteblev och piratfansen lämnade aldrig det sjunkande piratskeppet. Troget hoppades de in i det sista och trots nästjumbo så ökade publikantalet på Dunteberget.

Nu hoppas jag att Piraterna ser till att Antonio Lindbäck, Jonas Davidsson, Daniel Nermark och Linus Sundström stannar kvar i laget till nästa år. Det är det viktigaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar