lördag 23 maj 2009

Dags att rensa upp i löneträsket

Mellan tre och fyra miljoner kronor har alla elitserieklubbar i lönebudget. Men att lägga upp en budget måste innebära många hårslitningar från alla klubbars kassörer.

Anledning: Prestationsbaserad lön.

Rensa upp i löneträsket och inför fasta löner, det är min hållning. Ett argument mot detta anges ofta att de med prestationsbaserad lön tvingas prestera, med en fast lön skulle de inte kämpa lika hårt - Skitsnack anser jag.

Foto: http://www.fotoakuten.se/

Kolla bara på näringslivet, och alla bonuser som fortfarande finns kvar. Inte presterar våra högavlönade chefer bättre med bonus som är prestationsbaserad, det är väl våra pensionspengar ett bevis på. Om alla ansvariga som spekulerar om våra pensioner skulle stannat hemma förra året hade det varit mer pengar kvar till våra pensionärer.

In med mer kollektiv i speedwayen, då vet i alla fall klubbarna redan före seriestart hur mycket pengar som behövs. Högst snitt-bäst betalt, svårare än så är det inte.

Nicki Pedersen har fast lön, han kör nog inte bättre med rörlig lön. Även om han tjänar 100 000 per match så behöver Lejonens kassör inte slita sitt hår varje gång dansken kör in 15 pinnar.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera