måndag 25 maj 2009

Piratfest med speedwayguden Tony Rickardsson

Kanske är blotta närvaron av den sexfaldige världsmästaren Tony Rickardsson tillräcklig för att få extra tändvätska i Piraterna. Det kan i alla fall inte vara skadligt med hans närvaro vid så många matcher som möjligt.

Tony Rickardsson hjälper både Piraternas VM-förare Emil Sajfutdinov och Antonio Lindbäck. Tillsammans ska de försöka bidra med så mycket de kan för att SM-guldet ska hamna i Motala.

Tony Rickardsson kan bli Piraternas guldvapen. Är det någon som har kunskapen, förmågan, viljan och fingertoppskänslan så är det den 38-åriga dalmasen från Avesta som har den. Se bara på hans senaste insatser i speedwayen. Under några år har han hjälpt Emil Sajfutdinov. Det ledde till två guld i junior-VM. Senast Rickardsson var i Motala blev det storseger över de regerande mästarna Lejonen.

Tony Rickardsson:
  • Född: 17 augusti 1970
  • Bor: Avesta
  • Längd: 176 cm
  • Vikt: 70 kilo
Han tog sitt första VM-guld 1994. Då avgjordes VM i en enda finaltävling. Året därpå gjordes VM om till flera deltävlingar. Han tog Guld igen 1998, 1999, 2001, 2002 och 2005. Två förare har sex VM-guld, Tony Rickardsson och Ivan Mauger från Nya Zeeland.

Rickardsson valde att satsa på sin speedway vid 16-årsåldern. Dessförinnan spelade han hockey och deltog i bland annat tv-pucken för Dalarna. 1993 blev han distriktsmästare i backhoppning. Han har kört tre vasalopp och han har tagit den svenska klassikern.

På lördag kör två pirater GP-tävlingen på Ullevi i Göteborg. Vilka? Jo, Tony Rickardssons båda förare Emil Sajfutdinov och Antonio Lindbäck. Och det är nog ingen slump.

Så visst kan blotta närvaron av en världsmästare sprida positiva vibbar i Piraternas depå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar