söndag 30 maj 2010

Davidsson gör bra val

Först bytte han klubb från Smederna till Piraterna. Sedan bytte han från Bydgoszcz till Czestochowa i den polska ligan. Jag pratar om Motalasonen Jonas Davidsson och båda valen kan beskrivas med ett enda ord. Succe.

I Piraterna är han den bästa poängplockaren hittills. Det betyder världsklass. Inte minst med tanke på att amerikanen Greg Hancock finns med i samma lag. I Polen har Davidsson också fått ett rejält lyft. Inför årets säsong lämnade han storklubben Bydgoszcz för Czestochowa. Han kör bra där och i kväll lyfte han laget med sina elva poäng (2.2.3.3.1) när laget vann mot Wroclaw med 47-43. Klubbkamraten i Piraterna, Maciej Janowski, var Davidssons motståndare ikväll och Janowski tog sju poäng på sex heat.

Lästips: Sportbladets Stefan Holm skriver en riktigt bra krönika i senaste numret av Speedway racing där han är gästkrönikör.

Till sist...Ännu en match i Ekstraliga från i kväll. Tarnow mötte Lesno hemma där bortalaget med Piraternas Damian Balinski vann med 39-51. Balinski tog 4 (1.2.1.0).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar