tisdag 25 maj 2010

Motalas stolthet fortsätter piratfesten

Ännu en seger för Piraterna från Motala. I kväll stod Västervik för motståndet och utan deras storstjärna Tomasz Gollob blev det egentligen aldrig någon match för Motalalaget som vann med 56-40. En femetta redan i första heatet satte sin prägel på hur kvällen skulle fortlöpa.

En superhet Gollob hade gjort matchen lite jämnare men inte mycket. Även om vädret var mulet på Dunteberget kunde matchen genomföras som planerat. Och publiksiffran på 2 116 personer är bra med tanke på det kalla, blåsiga och regniga vädret. Och att matchen kan genomföras kan vara a och o för en klubbs ekonomi.

Det är kännbart ekonomiskt för elitserieklubbarna med inställda matcher eftersom de får betala resekostnad till förarna ändå. Lägg där till noll kronor i intäkter på de inställda matcherna och en katastrof kan vara ett faktum. Klubbarna bör budgetera för åtminstonde en inställd match. Det klarar alla klubbar. Två inställda matcher däremot, kan bli för mycket för de med sämst ekonomi.

Piraternas seger gör att de fortfarande är i serieledning. Motalalaget har 12 poäng. Tvåan Dackarna har 11 och trean Lejonen har 9 pinnar så här långt.

Nu kör Piraterna bortamatch i Västervik nästa tisdag och sedan, i nästa hemmamatch den 22 juni blir det seriefinal mellan elitseriens två bästa lag. Piraterna tar då emot stjärnspäckade Dackarna från Målilla.

Piraternas poängfördelning:
  1. Greg Hancock 11+1
  2. Rafal Dobrucki 10+1
  3. Jonas Davidsson 10+1
  4. Antonio Lindbäck 10+1
  5. Damian Balinski 4+2
  6. Linus Sundström 7
  7. Robert Kosciecha 4+1

Kvällens övriga matcher:

  • Dackarna 62 - Valsarna 34
  • Rospiggarna 33 - Lejonen 63
  • Vargarna - Indianerna Inställd
Till sist...Jag hade fel om Damian Balinski. Han körde inte bättre den här matchen heller. In med Maciej Janowski i stället.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker sälj Ballinski! och låt Janovski få åka mera.
    Matchen i tisdags var bra! tyckte piraterna börja lite klent, men körde upp sig och vann rättvist.Det kanske kan bli guld iår
    Go Piraterna Go!!!!!!

    Thomas P LKPG

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har tppat Piraterna som guldfavoriter i år. I tsdags vann de utan att förta sig, även om motständet inte var det bästa.

    Åker du till Västervik på tisdag?

    Mvh
    Andreas

    SvaraRadera