tisdag 11 maj 2010

Piraterna vann mot Indianerna

Kvällens förare blev Piraternas Jonas Davidsson som tog hela 14 poäng (2.3.3.3.3). Piraterna vann med 50-45 i en helt sanslöst spännande och händelserik match.

Förarna var inte riktigt nöjda med banan vilket försenade matchen några minuter. Men när den väl kom igång bjöds de 3 080 i publiken på en fin speedwayupplevelse på Dunteberget i Motala.

Heat 1:



  1. Maciej Janowski 2
  2. Bjarne Pedersen 3
  3. Greg Hancock 1
  4. Leon Madsen 0
Kommentar: Greg Hancock får ett märkligt stopp redan vid starten. Men Piraternas stjärna får en ny chans. Domaren dömer omstart för samtliga. I omstarten tar Indianernas Bjarne Pedersen ledning och håller den hela heatet igenom. 3-3 efter ett heat.
---------------------------------
Heat 2:



  1. Simon Gustavsson 1
  2. Linus Sundström FX (Fall och utesluten).
  3. Renat Gafurov 2
  4. Robert Kosciecha 3
Kommentar: Piraternas reserver gör en kanonstart i det andra heatet och har en femetta på gång innan hemmalagets Linus Sundström får ett kast på cykeln och går omkull och utesluts. Omstart utan Sundström alltså. Robert Kosciecha gör ett riktigt stabilt heat och tar en enkel heatseger. 3-3 i heatet och 6-6 totalt.
--------------------------------
Heat 3:




  1. Jonas Davidsson 2
  2. Magnus Zetterström 1
  3. Damian Balinski 0
  4. Grzegorz Walasek 3
Kommentar: Grzegorz Walasek visar på grym körning. Den före detta piratföraren fightades med Jonas Davidsson om segern men indianföraren var starkast. Damian Balinski, som ersätter Antonio Lindbäck i kväll, nollade i sitt första heat. Indianerna har en tvåpoängsledning efter tre heat, 8-10.
-------------------------------

Heat 4




  1. Piotr Protasiewicz 1
  2. Rafal Dobrucki 3
  3. Simon Gustavsson 2
  4. Linus Sundström 0
Kommentar: Tvåmetersmannen Rafal Dobrucki flyger iväg från start och tar en ohotad seger. Matchen bjuder på fina heat med flera omkörnngar. Efter fyra heat: 11-13 till Indianerna från Kumla.
------------------------------
Heat 5




  1. Robert Kosciecha 2
  2. Grzegorz Walasek 3
  3. Maciej Janowski 0
  4. Renat Gafurov 1
Kommentar: Som han kör - Indianernas Grzegorz Walasek. Han flyger runt på ovalen i Motala. Och han inte bara vinner heaten, han gör det snyggt också. En njutning för alla speedwayälskare. 13-17 till Indianerna.
----------------------------
Heat 6




  1. Leon Madsen 1
  2. Jonas Davidsson 3
  3. Bjarne Pedersen 0
  4. Damian Balinski 2
Kommentar: Kvällens första femetta går till Piraterna genom hemmasonen Jonas Davidsson och den (av mig) hårt kritiserade Damian Balinski. Polackens nya motorer är det verkligen fart i just nu. Nu är det utjämnat, 18-18.
---------------------------
Heat 7:




  1. Grzegorz Walasek 2
  2. Greg Hancock 1
  3. Magnus Zetterström 0
  4. Maciej Janowski 3
Kommentar: I det sjunde heatet har Indianernas Grzegorz Walasek och Piraternas Greg Hancock en fin duell om andraplatsen. Vinnande ur den kampen går Indianföraren Walasek. Men Piraterna vinner heatet genom nyförvärvet Maciej Janowski. Det betyder att Piraterna leder för första gången i matchen, 22-20.
--------------------------

Heat 8:




  1. Damian Balinski 2
  2. Simon Gustavsson 0
  3. Jonas Davidsson 3
  4. Piotr Protasiewicz 1
Kommentar: Damian Balinski, vad har det tagit åt honom. Han har emellanåt uppvisning enligt skolboken. Piraterna tar sin andra femetta och båda gångerna har de kommt genom Jonas Davidsson och Balinski. Det betyder att Motalalaget har ryckt till sig en sexpoängsledning efter åtta heat, 27-21 till Motalas stolthet.
---------------------------
Heat 9:




  1. Rafal Dobrucki R
  2. Grzegorz Walasek 1
  3. Linus Sundström 2
  4. Bjarne Pedersen 3
Kommentar: Grzegorz Walasek körde detta heat i stället för Leon Madsen. Och i ledning händer det ofattbara för Walasek, på målrakan får han stopp och blir passerad av två förare.
-------------------------
Heat 10




  1. Renat Gafurov 3
  2. Robert Kosciecha 2
  3. Piotr Protasiewicz 0
  4. Greg Hancock 1
Kommentar: Före paus får vi se ännu ett oavgjort heat men Piraterna håller ledningen. Just nu ledning med 32-28.

Paus-surr: Anmärkningsvärt hittills är att Piraternas storstjärna och VM-förare Greg Hancock bara har tre poäng på lika många heat. Indianernas VM-förare Magnus "Zorro" Zetterström som skrällde i Göteborg i lördags har bara tagit en pinne hittills. Matchen i matchen mellan lagens reserver är helt jämn, 9-9 där.
------------------------
Heat 11




  1. Linus Sundström 0
  2. Renat Gafurov 1
  3. Robert Kosciecha 3
  4. Simon Gustavsson 2
Kommentar: Hemmalagets Robert Kosciecha måste vara en av världens bästa reserver. Tio poäng på fyra heat nu och totalt 35-31 till Piraterna.
-----------------------
Heat 12




  1. Magnus Zetterström 2
  2. Damian Balinski U (utesluten).
  3. Leon Madsen 1
  4. Rafal Dobrucki 3
Kommentar: Damian Balinski utesluts i heat 12. Domaren anser att han trycker ut Indianernas Leon Madsen som flyger in i luftstaketet. Omstart väntas - utan Balinski. Magnus Zetterström kämpar för att komma ifatt Piraternas Rafal Dobrucki som ändå håller undan. 3-3 i heatet och 38-34 totalt. Matchen är långt ifrån avgjord när fyra heat återstår.
----------------------

Heat 13




  1. Bjarne Pedersen 1
  2. Maciej Janowski 0
  3. Grzegorz Walasek 2
  4. Jonas Davidsson 3
Kommentar: Motalasonen Jonas Davidsson tar sin tredje raka heatseger.
---------------------
Heat 14




  1. Greg Hancock
  2. Piotr Protasiewicz
  3. Rafal Dobrucki
  4. Magnus Zetterström
Kommentar: Greg Hancock kliver fram när det behövs som mest. Han dubblar sin sin poängskörd genom en heatseger när två heat återstår. 45-39 till Piraterna.
---------------------
Heat 15




  1. Greg Hancock 2
  2. Piotr Protasiewicz 3
  3. Damian Balinski U
  4. Renat Gafurov U
Kommentar: Greg Hancock i heatledning, då glider Balinski omkull och utesluts igen. Det gör att Damian Balinski slutar på fyra poäng. Omstart med övriga tre förare väntas. Nu händer det mycket i Motala. Indianernas Renat Gafurov utesluts på grund av tvåminutersregeln. Ja vad säger man, chansen fanns för Kumlalaget, då ser de till att bli uteslutna redan före start. Heatet körs med endast två förare, en från vardera lag.
---------------------
Heat 16




  • Jonas Davidsson 3
  • Grzegorz Walasek 2
  • Rafal Dobrucki 0
  • Bjarne Pedersen 1
  • Kommentar: Kvällens två bästa förare fick avsluta matchen med att just komma etta och tvåa. Jonas Davidsson tog ytterligare en heatseger, den här gången före Indianernas bästa förare för kvällen, Grzegorz Walasek.
    ----------------------

Piraternas poängfördelning:

  • Greg Hancock 8 (1.1.1.3.2)
  • Maciej Janowski 5 (2.0.3.0)
  • Jonas Davidsson 14 (2.3.3.3.3)
  • Damian Balinski 4 (0.2.2.U.U)
  • Rafal Dobrucki 7 (3.R.3.1.0)
  • Linus Sundström 2 (FX.0.2.0)
  • Robert Kosciecha 10 (3.2.2.3)
  • Tomas Bäck -

Indianernas poängfördelning:

  • Bjarne Pedersen 8 (3.0.3.1.1)
  • Leon Madsen 2 (0.1.1)
  • Magnus Zetterström 3 (1.0.2.0)
  • Grzegorz Walasek 13 (3.3.2.1.2.2)
  • Piotr Protasiewicz 7 (1.1.0.2.3)
  • Renat Gafurov 7 (2.1.3.1.U)
  • Simon Gustavsson 5 (1.2.0.2)
  • Freddy Godlund -

Kvällens publiksffra: 3 080 personer.

Reservmatchen... Matchen i matchen mellan lagens reserver slutade helt jämnt, 12-12.

Till sist...Jag måste ändå försvara Damian Balinski något. Visst, fyra poäng är en flopp av polacken men han var faktiskt, hur konstigt det än låter, riktigt snabb. Hans poäng är i ärlighetens namn lite orättvist för honom. Han var värd mer. Men fakta är fakta. Fyra poäng är för dåligt hur man än ser på det och nu ska det mycket till innan han ska in i laget igen, enligt mitt tycke.

Till sist 2...Vilket styrkebesked av Piraterna. Laget vinner utan Lindbäck och Sajfutdinov. STYRKEBESKED.

1 kommentar:

  1. Vad gäller Balinskis 4 poäng som ju är 4+2 poäng. Skulle du ha tyckt han var en bättre speedway förare och lag åkare om hab i 2 klara 5-1 lägen hade försökt ta sig förbi sin lagkamrat för att få 6 poäng i ditt protokoll?? Den finns ju en annledning till att man har bonuspoäng för förarna. Jag citerar Greg "Balinski was riding fantastic and he was unlucky 2 times".. men det är klart, vad vet han om man jämför med dig ;)

    SvaraRadera